За інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, міжнародна програма «Fit for Partnership with Germany», що реалізується у тісній співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Федеральним міністерством економіки і енергетики Німеччини, спрямована на стимулювання розвитку українського бізнесу, економічне співробітництво між Україною та Німеччиною, соціально-економічний розвиток регіонів та сприяє:

- виходу українських підприємств на міжнародні ринки;

- підвищенню конкурентоспроможності українських підприємств;

- вдосконаленню компетенцій українських менеджерів у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Цільовою групою для участі є представники українських підприємств із зовнішньоекономічним потенціалом, для яких організовуються цілеспрямовані бізнес-сесії у Німеччині (90% фінансується Федеральним міністерством економіки і енергетики Німеччини).

Щорічно у Програмі беруть участь до 100 представників українського бізнесу.

У 2018-2019 роках, українським управлінцям/підприємцям і підприємствам пропонуються бізнес-сесії в Німеччині за напрямками:

- загальна економічна кооперація;

- економічна кооперація з умовно-галузевою специфікою:

1) економічна кооперація в аграрному секторі: виробництво продуктів харчування;

2) економічна кооперація у сфері енергоефективності;

3) економічна кооперація в сфері переробки сміття/екологічної утилізації відходів;

4) економічна кооперація в секторі охорони здоров’я/індустрії охорони здоров’я.

Більш детальну інформацію про Програму та заходи щодо її реалізації розміщено на сайті:www.ukraine.managerprogramm.de.

Координатори та виконавцями Програми в Україні є Німецьке товариство з міжнародного співробітництва (GIZ) та Мінекономрозвитку.

До реалізації Програми в Україні залучено партнерські платформи Програми, що знаходяться у різних регіонах України та випускники Програми попередніх років.

За такої підтримки у регіонах України Програмою «Fit for Partnership with Germany» проводяться ряд підготовчих заходів для потенційних учасників Програми, конкурсний відбір кандидатів у Програму.

У разі бажання активної співпраці з Програмою у регіоні необхідно звернутись до керівника проектного офісу Програми Світлани Степащенко за тел. (044) 228-42-53, (044) 531-30-56, e-mail:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..