У Чернівецькій області з початку року за активної участі обласної державної адміністрації, зокрема Департаменту агропромислового розвитку і управлінь в районах, головного територіального управління юстиціїрозпочав роботу Проект «Аграрні розписки в Україні», який допомагає агровиробникам залучити додаткові фінансові ресурси.

Цим інструментом додаткового фінансування в області вже скористалися сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Дари Гуцульщини», ТОВ «Західагро» та інші агровиробники.

З розширенням сфери застосування аграрних розписок часто виникають практичні питання від учасників ринку. Тому у вересні 2018 року проект IFC «Аграрні розписки в Україні» проведе серію вебінарів для фермерів, дистриб’юторів, нотаріусів щодо різних аспектів роботи з аграрними розписками.

Експерти та учасники ринку поділяться рекомендаціями та практичним досвідом використання аграрних розписок, а також дадуть відповіді на запитання учасників.

12 вересня, 12:00 вебінар для кредиторів «Індосамент (передача) аграрних розписок»

19 вересня, 11:00, вебінар для нотаріусів «Посвідчення аграрних розписок»

20 вересня, 11:00, вебінар для фермерів «Оформлення аграрних розписок: поради та рекомендації»

25 вересня, 11:00, вебінар для нотаріусів «Підключення до Реєстру аграрних розписок»

27 вересня, 11:00, вебінар для фермерів «Виконання та закриття аграрних розписок»

Реєстрація доступна за посиланням

 http://agroregisters.com.ua/index.php/news/177-webinars-announcement-20180905.html

Довідково. Проект «Аграрні розписки в Україні» впроваджується IFC, членом Групи Світового банку, у партнерстві зі Швейцарською Конфедерацією. Мета проекту – покращити доступ до фінансових ресурсів для малих та середніх сільгосптоваровиробників.

Станом на 04 вересня 2018 в Україні видано 675 аграрних розписок,  залучено 4,3 млрд. грн.  додаткового фінансування.

Культури, майбутній врожай яких був наданий в заставу за аграрними розписками: кукурудза, соняшник, пшениця, соя, ріпак, гречка, ячмінь, горох, рис, яблука, малина, лохина, часник, цукровий буряк, картопля, сіно, шипшина, гірчиця, молоко, морква, кавун.