Як інформує фінансове управління райдержадміністрації, 14 червня 2018 року відбулася семінар – нарада за участю першого заступника голови райдержадміністрації Іллі Романюка, голови районної ради Михайла Андрюка з головними бухгалтерами та економічними працівниками розпорядників коштів районного бюджету та головними бухгалтерами місцевих рад.

Говорили про підсумки виконання місцевих бюджетів району за 8 місяців поточного року та заходи щодо їх виконання в 2018 році, організацію планування місцевих бюджетів, складання бюджетної документації та заходи щодо забезпечення виконання місцевих бюджетів району. Також не оминули увагою питання впровадження програмно – цільового методу у плануванні і виконанні місцевих бюджетів з 2019 року.

На семінар – нараді було розглянуто формування місцевих бюджетів на 2019 рік за Програмно-цільовим методом на рівні селища та села, надано методичні рекомендації щодо складання бюджетних запитів та паспорта бюджетної програми, складання рішень сесій місцевих рад при затверджені бюджету.

Про зміни в окремих питаннях щодо казначейського обслуговування місцевих бюджетів поінформувала начальник управління державної казначейської служби України у Вижницькому районі Марія Токар.

А також Вижницьким управлінням Головного управління Державної фіскальної служби у Чернівецькій області було надано пропозиції щодо формування дохідної частини місцевих бюджетів та зміни в податковому законодавстві.