Протягом чотирьох днів, з 27 по 30 вересня, делегація з Вижницького району на чолі з головою районної ради Михайлом Андрюком перебуватимуть в м.Легіоново (Республіка Польща), в рамках реалізації спільного проекту Вижницької та Косівської районних рад "Налагодження транскордонного партнерства з Легіоновським повітом Республіки Польща як можливість популяризації історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону" з метою презентації досягнутих напрацювань проекту.

Так, сьогодні, 28 вересня, Михайло Андрюк зустрівся з мером міста Легіоново Романом Смогоржевським.
В ході зустрічі було обговорено можливі аспекти подальшої співпраці Вижницького району з Легіоновським повітом. Крім того, відбувся обмін досвідом впровадження проектів в галузі безпеки, де для членів делегації презентовано роботу місцевої пожежної охорони.
Зараз, в Міській публічній бібліотеці м.Легіново відбувається засідання круглого столу в рамках реалізації спільного проекту. На порядку денному: презентація проекту в м.Легіоново; знайомство з Вижницьким та Косівським районами, як осередків Гуцульщини та збереженої історико-культурної спадщини; обговорення на тему можливостей подальшої співпраці між Вижницьким і Косівським районами та Легіоновським повітом; урочисте підписання договору про співробітництво між Вижницькою районною радою та містом Легіоново.
Відтак відбудеться, представлення напрацювань спільного проекту, зокрема, презентація буклету, інтерактивної лекції «Народний стрій – передмістя Косова», майстер-класу з виготовлення весільного вінка, показу одягу «Елементи народного строю Косівщини та Вижниччини у сучасному стилі нео-фольк».
Голова районної ради Михайло Андрюк та директор Вижницького коледжу прикладного мистецтва вже презентували Вижниччину.
До вашої уваги офіційне промо-відео «Vyzhnytsia», яке було презентоване у Польщі. - «Vyzhnytsia» (PL)


Детальніше про поїзду до Польщі та презентацію напрацювань спільного проекту згодом.

 

Проект відбувається у рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією “Єврорегіон Карпати – Україна” та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей, компанії ДТЕК, ПрАТ “Моршинський завод мінеральних вод “Оскар”.
‪‪