Сьогодні, 2 жовтня, з метою обміну досвідом до Вижницького району завітала делегація Глибоцької районної ради на чолі з головою Петром Панчуком.

Очільники районної влади Вижниччини Михайло Андрюк та Руслан Сенчук презентували присутнім Вижницький район, розповіли про здобутки та проблеми району, а також поділилися досвідом та практикою вирішення тих чи інших питань. Особливу увагу приділено питанню діяльності ради в контексті реалізації реформи децентралізації влади в Україні, а також, залучення додаткових інвестицій до району, проектної діяльності та налагодження міжрегіональної та транскордонної співпраці.
Крім того, колеги обмінялись досвідом щодо забезпечення розвитку місцевого самоврядування в сфері соціально-економічного та культурного розвитку, сферах охорони здоров`я, освіти, фізкультури і спорту, соціального захисту, планування та обліку адміністративних одиниць, забезпечення реалізації повноважень, бюджетів, фінансів. Обговорювались питання фінансування комунальних лікарень, пожежних частин, розмір орендної плати за земельні частки (паї).
Відтак, на згадку про зустріч, голови районних рад Вижниччини та Глибоччини обмінялися пам’ятними подарунками.