14 жовтня - світле та радісне свято – Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День захисника України та День створення Української повстанської армії!
Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людський рід, за мир і добро на нашій землі.

14 жовтня, громадськість Вижниччини зібралась біля символічної могили «Борцям за волю України» у Вижниці, аби відзначити одне з найголовніших державних свят країни – День захисника України.

День захисника України, який відзначається відповідно до Указу Президента України від 14 жовтня 2014 року №806/2014 «Про День захисника України», – це свято усіх, хто покликаний захищати свою Батьківщину, а також нагода згадати історичні перемоги попередніх поколінь, які своїми бойовими звершеннями здобували та відстоювали свободу та незалежність України.

Розпочалися урочистості з покладання квітів представниками районної влади й об'єднаної територіальної громади до символічної могили та панахиди отця Юрія зі Свято-Дмитріївської церкви о.Рівня за померлими захисниками України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять всіх героїв, які в різні часи ставали на захист незалежності та суверенітету нашої держави. Привітав зі святом та урочисто відкрив мітинг Вижницький міський голова Олексій Чепіль. Зі словами вітань до присутніх звернулися голова райдержадміністрації Руслан Сенчук,  голова районного товариства політв'язнів та репресованих Ольга Анич, депутат Чернівецької обласної ради Михайло Чорней та депутат Вижницької районної ради, голова ГО Учасників АТО Вижниччини Юрій Герецун.

Поки народний аматорський чоловічий хор Іспаського СБНТД виконував патріотичні пісні біля хреста стояла почесна варта майбутніх захисників України, поряд з якою майоріли синьо-жовтий та червоно-чорний стяги.

Завершився мітинг загальним виконанням Гімну України.