Традиційно на початку жовтня вашківчани відзначають День міста Вашківці. Цьогорічне святкування було приурочене 115-річчю утворення товариства “Січ у Вашківцях над Черемошем”.

У неділю, 14 жовтня, на свято завітали заступник голови районної ради Сергій Вірста, керуючий справами Чернівецької обласної ради Микола Борець та депутат Чернівецької обласної ради Марина Волошенюк.
Святкування стало символічним, оскільки, 14 жовтня вся Україна відзначає Покрову Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День захисника України та День створення Української повстанської армії! Товариство “Січ у Вашківцях над Черемошем” стало одним з перших на Буковині заснованих повстанських організацій. Воно створене завдяки інтелігенції у 1903 році, яка намагалася всім жителям довести через культурно-просвітницьку діяльність, що український народ талановитий, робітний, справедливий, але його весь час пригнічують, знущаються, а він все терпить і не бореться за свої права.
Перед початком урочистостей, керівництво району та області на чолі з Вашківецьким міським головою Миколою Перчем відвідали місце, де було утворено у 1903 році товариство. На згадку про ті історичні події на цьому місці встановлено пам’ятний хрест.
Відтак, відбулася урочиста хода центром міста Вашківці до центральної сцени міста.
Вітаючи вашківчан, заступник голови районної ради Сергій Вірста нагородив спільними подяками районної ради та райдержадміністрації кращих жителів міста за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток громади та вручив ювілейну відзнаку “100 років Буковинському віче” учаснику АТО Володимиру Борцю.
«Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, що передалися нам від пращурів. Багато сторінок історії нашої держави є героїчними. Кожна епоха славиться іменами мужніх захисників, які віддали свої життя у боротьбі за незалежність, територіальну цілісність та суверенітет України. Сьогоднішнє свято символізує зв’язок поколінь та давню історичну традицію. Шановні захисники України! Ви довели, що є достойними нащадками українського козацтва. Щиро бажаю Вам міцного здоров’я, незламного духу та мирного неба!» - наголосив у своєму виступі Сергій Вірста.
Завершились урочистості святковим концертом.