У п’ятницю, 19 жовтня у приміщенні Чернівецької обласної ради відбулася фахова майстерня на тему «Інноваційні можливості для економічного зростання регіонів», яка організована в рамках Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізується Асоціацією міст України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад (УАРОР).

Участь у засіданні взяв заступник голови Вижницької районної ради Сергій Вірста.
Загалом по всій країні подібних заходів в період з жовтня 2018 року по вересень 2019 року має відбутись 48. Тобто, по дві фахові майстерні на область. Відповідно до інформації розміщеної на офіційному сайті УАРОР, наступна фахова майстерня у Чернівецькій області відбудеться орієнтовно 16 квітня 2019 року.
Кожен регіон країни обрав для себе пріоритетні теми за якими експерти Асоціації підготовили оригінальні програми та наочні матеріали, виділивши найважливіше для практичної діяльності місцевого самоврядування.
Формат заходу – чотиригодиний тренінг, що передбачає роз’яснення законодавства у відповідній сфері, а також механізми його реалізації на практиці.
За словами Сергія Вірсти, на фаховій майстерні крім інноваційних можливостей для економічного зростання регіонів, також, обговорювалися проблемні питання у діяльності районних рад та шляхи їх подолання.