На сьогодні триває процес розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) у всіх регіонах України. Їх ідея в тому, щоб дати можливість людям в єдиному центрі подавати документи в різні державні органи.

Сьогодні, 09 листопада, до Вижницької райдержадміністрації завітали експерти Програми «U-LEAD з Європою», директор Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування Тетяна Татарчук, які провели робочу зустріч з головою райдержадміністрації Русланом Сенчуком та головою районної ради Михайлом Андрюком щодо вивчення можливості утворення одного спільного для району та об’єднаної територіальної громади ЦНАПу.

Нагадаємо,у Вижницькій райдержадміністрації ЦНАП створений ще 15 липня 2013 року. Загалом через центр надання адміністративних послуг надається 45 адміністративних послуг та 19 документів дозвільного характеру.

Впродовж 10 місяців 2018 року до ЦНАПу надійшло 4907 звернень, адміністраторами Центру надано 1409 послуг з реєстрації права власності на нерухоме майно, проведено 645 реєстрацій юридичних та фізичних осіб, 700 – припинень підприємницької діяльності.

Довідково:

Програма «U-LEAD з Європою» - міжнародна програма, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і реалізується з 2016 до 2020 року. Програма має на меті сприяння реформі децентралізації в Україні в цілому та розширення можливостей місцевих громад для надання громадянам високоякісних адміністративних послуг через створення та підтримку ЦНАП. Очікується, що до кінця 2020 року буде здійснена підтримка діяльності 600 ЦНАП, які зможуть задовольняти потреби громадян України.