Вчора, 12 листопада, в залі засідань районної ради відбулось засідання громадської ради при Вижницькій райдержадміністрації за участю заступника голови райдержадміністрації Юрія Татарина та заступника голови районної ради Сергія Вірсти.

Черговий раз громадськість порушила питання щодо участі суб’єктів господарювання, які здійснюють видобуток корисних копалин в соціально-економічному житті району. Після обговорення члени громадської ради погодили написати звернення до голови райдержадміністрації та до народного депутата з відповідними рекомендаціями.

Голова дорадчого органу Василь Іванчук порушив питання забезпеченості дровами населення району та запропонував найближчим часом провести наступне засідання громадської ради, на яке запросити керівників лісових господарств району, які б дали чіткі кваліфіковані роз’яснення з цих питань.

Зважаючи на те, що у 2019 році у Вижницькому районі відбудеться XXVI Міжнародний гуцульський фестиваль, члени громадської ради звернулись з пропозицією включити до складу оргкомітету з підготовки до дійства представників громадської ради: Степана Гакмана, Івана Закусила та Юрія Герецуна.

Крім того присутні члени громадської ради одноголосно обрали нового секретаря дорадчого органу, яким стала Любов Коваль, представник ГО «Добра справа».

Підбивши підсумки засідання громадської ради при Вижницькій райдержадміністрації, Василь Іванчук запропонував провести наступне засідання вже наступного четверга, 22 листопада 2018 року.