В неділю 18 листопада 2018 року в районі відбулися урочистості з нагоди професійного свята трудівників полів та ферм – Дня працівників сільського господарства.

Цьогорічні заходи вирішено провести в с.Банилів, де зареєстровано та функціонують 17 фермерських господарств (38% від усіх зареєстрованих на території району), серед яких знані далеко за межами району. Зокрема, фермерське господарство «Джерело» - найбільший виробник овочевої продукції та відоме своєю благодійною діяльністю, ФГ «Ішхан», яке займається вирощуванням товарної риби осетрових порід та форелі, сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Банилів», створений за сприяння Проекту Європейського союзу та програми розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду».

В обідню пору перед сільським Будинком культури зібралися жителі села Банилів та гості свята.

З привітальним словом до присутніх зверталися: директор Департаменту агропромислового розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Варжевський, голова Вижницької районної державної адміністрації Руслан Сенчук, голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк. Принагідно за багаторічну віддану працю, вагомий внесок в розвиток галузі сільського господарства та збереження поголів’я великої рогатої худоби в господарстві очільники району вручили ювілейну відзнаку обласної державної адміністрації «100 років Буковинському віче» директору СТОВ «Україна» Колотилу Богдану Георгійовичу. Також кращих трудівників полів та ферм з нагоди професійного свята відзначено Почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради.

Святковий настрій присутнім дарували фольклорний гурт «Калинове гроно» Міліївського СБНТД (керівник Василь Овадюк), вокальний дует «Два крила» у складі Сергія Глушківського та Людмили Павлюк, художній керівник Іспаського СБНТД Світлана Павлюк, родинне тріо Горюків Іспас-Горкутського сільського клубу, НАФЕК «Банилівська толока» (керівник Микола Мазуряк), вокальне тріо НА ВІА «Смерічка» (керівник Антоніна Клоцька), художній керівник Вижницького РБНТД Ольга Дроняк, учні Банилівської школи. Для присутніх звучали гарні українські народні та естрадні пісні, гуморески у виконанні заслуженого працівника культури, директора Вижницького РБНТД керівника Вижницького народного аматорського театру Михайла Ковалюка. Ведучою заходу була методист Вижницького РБНТД Наталія Шолєва.

Гостинні банилівчани з нагоди свята частували гостей борщем, смаженою картоплею та сальцем.