Сьогодні, 23 листопада в обласній державній адміністрації відбулось засідання Ради регіонального розвитку.

Під час засідання в.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк повідомив, що у 2015 році за ініціативою Президента України Петра Порошенка було створено Раду регіонального розвитку України, з тих пір відбулось вже 7 таких масштабних засідань в Києві, під час яких було обговорено низку питань щодо взаємодії центральної влади та місцевого самоврядування.

На виконання указу Президента, в областях були створені консультативно-дорадчі органи – Ради регіонального розвитку відповідної області.

Він повідомив, що чергове засідання Ради регіонального розвитку Чернівецької області відбувається вже в оновленому складі, серед яких – представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, обласної ради, об’єднаних територіальних громад, громадськості, а також Громадської ради при Чернівецькій ОДА.

«Важливо, аби ми правильно оцінили ті пріоритети, котрі є в нас на часі, та обговорили питання з приводу того, в якому напрямку ми рухаємось, та як розвиватиметься Чернівецька область у 2019 – 2021 роках», - зазначив Михайло Павлюк.

Він також нагадав учасникам наради про необхідність виконання до кінця 2018 року важливих завдань: своєчасно та якісно виконати всі завдання Президента України, центральної влади, Уряду щодо економічного та соціального розвитку; в повному обсязі забезпечити виконання запланованих надходжень платежів та зборів, які справляються на території області, до бюджетів всіх рівнів, виконати соціальні зобов’язання перед незахищеними верствами населення; використати кошти державного фонду регіонального розвитку, всі субвенції з державного бюджету місцевих бюджетам.

Напередодні настання зими, і у зв’язку з нинішнім погіршенням погодних умов на території Чернівецької області, підкреслено на необхідності забезпечення стабільного проходження опалювального сезону 2018-2019 років, зокрема, в закладах соціальної сфери (лікарнях, дитсадках, школах), з іншого боку – повного розрахунку за спожиті енергоносії.

Також наголошено на своєчасному прийнятті усіх бюджетів різних рівнів Чернівецької області, в тому числі, обласного бюджету.

Участь у засіданні взяли голова районної ради Михайло Андрюк та голова райдержадміністрації Руслан Сенчук.