У п’ятницю, 23 листопада, на Вижниччині з робочим візитом перебувала делегація місцевого самоврядування з комуни Сучевіца Сучавського повіту на чолі з мером комуни Доріном-Йоаном Понзарем.

Метою візиту стало поглиблення економічних, соціальних та культурних зв’язків.

З румунськими колегами зустрілися голова районної ради Михайло Андрюк та голова райдержадміністрації Руслан Сенчук.

Обидві сторони окреслили напрямки майбутньої співпраці. Зокрема, йшлося про можливість спільної участі в конкурсах проектів. У підсумку було отримано ряд конкретних пропозицій, що ляжуть в основу транскордонних проектів та поглиблення співпраці між Вижниччиною і комуною Сучевіца.

Нагадаємо, що у лютому цього року делегація з Вижниччини побувала у Румунії, де представники української делегації мали змогу ознайомитися з інфраструктурою комуни, зокрема туристичної та деревообробної галузей, системою організації місцевого самоврядування та інше. Результатом даної поїздки стало підписання угоди про співпрацю між Вижницькою районною радою та мерією комуни Сучевіца. Після чого, в березні, румунські колеги знайомилися з роботою наших підприємств, що займаються виготовленням пелетів та брикетів. Тоді ж гості побували на форелевому господарстві у Банилові та відвідали монастир на Анниній горі у Вашківцях, та музей Вижницького коледжу прикладного мистецтва.