Вашківецька міська об'єднана територіальна громада налічує 11 581 тис. осіб. У громаду об’єдналося 3 територіальні громади – Вашківецька, Замостянська та Карапчівська, а також 6 населених пунктів (м. Вашківці, с. Волока, с. Замостя, с. Карапчів, с. Бабине, с. Вали). Площа ОТГ становить 136,2 км2.

Державна фінансова підтримка об’єднаним територіальним громадам у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відновлення та розбудову інфраструктури їх територій у 2018 році для Чернівецької області становить 68,3 млн. грн. У 2018 році громада отримала державну субвенцію на розвиток інфраструктури у розмірі 2,4 млн. грн., за кошти якої розпочато капітальний ремонт внутрішніх приміщень у Вашківецькому ДНЗ №1 на загальну суму 1,2 млн. грн., капітальний ремонт системи опалення Бабинського НВК (ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ) на загальну суму 709,9 тис. грн., в тому числі за рахунок коштів субвенції з державного бюджету 500,0 тис. грн. та місцевого бюджету 209,956 тис. грн.), а також реконструкцію фасаду та встановлення енергоефективного опалення в Замостянському БНТД у сумі 739,7 тис. грн.

Варто зазначити, що у 2017 році Вашківецька ОТГ за кошти інфраструктурної субвенції реалізувала проекти з капітального ремонту санітарних вузлів НВК «Вашківецька гімназія» (499,99 тис. грн.), будівлі по вул. Шевченка, 22 м. Вашківці, в рамках комплексної термомодернізації будівлі (1,5 млн. грн), реконструкції системи каналізації, водопостачання та опалення в будівлі КЗ «Вашківецький центр первинної медико-санітарної допомоги» на загальну суму 463,2 тис. грн., з яких 198,2 тис. грн. становлять кошти інфраструктурної субвенції, а співфінансування з місцевого бюджету - 265,0 тис. грн. Крім того, здійснено капітальний ремонт приміщень Бабинського НВК ім. М. Вержака з впровадженням енергозберігаючих технологій (в рамках комплексної термомодернізації будівлі) за кошти субвенції на розвиток інфраструктури у сумі 151,01 тис. грн. та коштів місцевого бюджету у сумі 59,39 тис. грн. Також здійснено поточний ремонт автомобільних доріг загального користування на території Вашківецької ОТГ (на ділянках Вашківці-Карапчів, Вашківці-Замостя, Замостя-Слобода (1,2 млн. грн.).

Іншим джерелом фінансування з державного бюджету для Вашківецької об’єднаної громади стали кошти державного фонду регіонального розвитку. З цих надходжень впродовж 2016-2018 років громадою здійснюється реалізація проекту «Будівництво дошкільного навчального закладу в с. Карапчів Вижницького району» на загальну суму 26,9 млн. грн. У 2016 році Вашківецька ОТГ отримала 8,6 млн. грн., у 2017 – 12,0 млн. грн., а у 2018 році – 20,6 млн. грн. з державного бюджету.

Отже, варто зазначити, що Вашківецька ОТГ використовує необхідні дієві інструменти децентралізації, які стимулюють розвиток громади.

Про це повідомляють на сайті Чернівецької обласної державної адміністрації.