Вижницька районна філія Чернівецького обласного центру зайнятості провела 21 листопада пізнавально-розважальний захід- турнір знавців професій "Калейдоскоп професій."

Захід відбувся в актовій залі Мілієвської ЗОШ I-III ст. До турніру були залучені команди учнів 8-9 класів (загалом у заході взяли участь 160 учнів та 15 педагогів.)

Так, за сприянням директора школи Маковійчук К.В., заступника директора з виховної роботи Крохмаль О.Т., класних керівників учнів 8-9 кл. Кузик В.О., Матиміш Я.М., Олексюк О.М., разом з фахівцями відділу активної підтримки Ларисою Хованець та Зоєю Тихонюк команди учнів презентували професії: кухар, кондитер, програміст, медик. В цей відведений час звісно ж ми всі разом вирушили у подорож, завданням якої було за допомогою вправ, конкурсів, ігор дізнатися про неосяжний світ професій.

Програма проведення заходу складалася з таких конкурсів: «Візитка»- презентація учнями своїх професій з виготовленням малюнків та з демонстрацією висловів та жартів про професії; «Комплімент твоїй професії»- це завдання експромт. Розраховуючи на винахідливість та красномовність команд пропонувалося на виступи один одного висловити командам-суперницям комплімент щодо обраної ними професії; «Анаграми»- кожній команді вручалися конверти, в якому знаходилися анаграми, потрібно було розшифрувати професії та записати; «Мудрість народна»- учні відновлювали прислів’я, крилаті вислови про професію та працю; Гра «Аукціон»- учасники розташовували професії, які відносяться до певного типу професій: людина-людина, людина-техніка, людина-знакова система, людина-художній образ, людина-природа; «Художній салон»-командам необхідно було намалювати предмет, який характеризує ту чи іншу професію. Глядачі повинні відгадати ці професії, а також вправи «Підкажи професію», «Хто живе в моєму домі», «Формула вибору професії» і на завершення «Профорієнтаційне дерево.»

Кожна з команд учнів продемонструвала свою підготовленість, винахідливість, вміння вирішувати завдання в команді. Усім вболівальникам та учасникам заходу хочеться побажати успіхів у виборі майбутньої професії з врахуванням сучасного стану ринку праці.