День народження Господа нашого і Спасителя - Різдво Христове – одне з найвеличніших свят, яке відзначається усіма християнськими церквами світу, багатьма державами світу, організаціями, родинами.

У нас, в Україні, магія різдвяних днів нерозривно пов’язана і з численними традиціями, серед яких одне з найважливіших місць займають колядки.
Коляда, переходячи з покоління в покоління, є отим чистим джерелом, яке наповняє людські серця щедрістю і добротою, тим самим наближаючи їх до Бога.
В підтримку величі Різдвяних свят п’ятий рік поспіль національний природний парк «Вижницький» проводить фестиваль Колядки, об'єднуючи місцевих мешканців, шкільну молодь, учасників фестивалю в одну родину з гучною колядою. 
Захід розпочався колядою колективу національного природного парку «Вижницький» та привітанням від господаря, директора парку Михайла Колотила учасників та гостей фестивалю. 
Лунали слова вітання від представників районної та місцевої влади - голови районної ради Михайла Андрюка, заступника голови райдержадміністрації Юрія Татарина та голови Берегометської селищної ради Сергія Боднарюка.
В фестивалі прийняли участь вокальні ансамблі Вашківецької об’єднаної територіальної громади, колективи Мигівського та Лукавецького будинків культури, педагогічний та учнівський колектив Берегометської школи мистецтв, учні недільної школи храму ікони Божої Матері «Знамення» Острицької об’єднаної територіальної громади, загальноосвітні заклади, аматорські колективи та всі бажаючі колядники. Колядою гостей дійства привітали сім'ї АТО, які за підтримки директора національного парку святкували різдвяні свята на території національного парку, бажаючи усім миру, добра та міцної віри.
Під час фестивалю присутні зігрівалися гарячим чаєм, запашним глінтвейном та смачним гуцульським баношом біля вогнища поряд із Вертепом. Надзвичайна атмосфера та гарний настрій панували під час фестивалю!

Джерело - https://www.facebook.com/Національний-природний-парк-Вижницький-National-Nature-Park-Vyzhnytskiy-1331435640208921/