До уваги ОСББ і тих, хто думає про їх створення!

Розпочалася реєстрація заявок на участь у Проекті ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (ЄС/ПРООН HOUSES).

Заявку на участь можна подати за посиланням:

http://houses.in.ua/?fbclid=IwAR01kEyFlNvObYSB94HFqH0hOoqH__70iSRlSq7U1vR17cgFEZV6JoVASTk

Проект є дворічним. ЄС надає фінансування розміром 4 млн євро в межах Програми підтримки енергоефективності для України (EE4U). ПРООН надаватиме технічну допомогу шляхом впровадження проекту, який триватиме з 1 жовтня 2018 року до 30 вересня 2020 року.

Протягом двох років проект буде проводити інформаційну кампанію на національному, обласному та місцевому рівнях з метою інформувати широку громадськість і місцеві громади щодо нового законодавства у сфері енергоефективності, програм Фонду енергоефективності та механізмів фінансування, які він пропонує. Проект також проводитиме серію групових та індивідуальних консультацій для активних співвласників, які мають намір створити ОСББ, уже створених ОСББ та місцевої влади з питань створення ОСББ, ведення бухгалтерії та фінансового менеджменту, пошуку та отримання фінансування для ініціатив з покращення стану будинків.

Як відомо, житловий сектор України у 3-4 рази менш енергоефективний порівняно з сусідніми країнами ЄС з подібним кліматом і споживає близько 40% енергоресурсів країни. Загалом 70% квартир у багатоквартирних будинках, де проживають приблизно 34 млн українців, є вкрай енергетично неефективними.

Докладніше про проект:

http://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/presscenter/pressreleases/2018/EU-provides-EUR-4-million-to-establish-new-home-owners-associations-in-Ukraine.html

Про Фонд енергоефективності:

https://carpathia.gov.ua/sites/default/files/imce/ee_fund_brochure_ua-1.pdf