Сьогодні, 7 лютого, на базі Банилівської сільської ради проведено робочу зустріч працівників органів місцевого самоврядування Вижниччини та Путильщини.

Під час зустрічі очільники районних рад Вижниччини та Путильщини Михайло Андрюк та Микола Шевчук спільно з головами місцевих рад, депутатами та посадовими особами місцевого самоврядування двох районів обговорили проблемні питання розвитку сусідніх районів, як гірських регіонів, а також, шукали можливості їх вирішення.

         Серед гострих проблем, що обговорені:

- Розвиток гірських поселень, що стримується через недостатньо розгалужену та якісну транспортну та комунальну інфраструктури.

- Мало розвинута промисловість і сільське господарство і, як наслідок, - безробіття та низький рівень заробітної плати та трудова міграція.

- Медичне обслуговування для гірського населення.

- Мала наповненість класів середніх навчальних закладів, зростаюча потреба у шкільних автобусах для перевезення учнів.

- Несприятлива екологічна ситуація на гірських територіях, що пов’язана із такими природними явищами, як повені і паводки.

- Невідповідність наявних фінансових ресурсів місцевих бюджетів потребам соціально-економічного розвитку гірських територій.

- Відсутність у регіональній стратегії Чернівецької області пріоритетів (цілей та завдань), які б стосувалися проблем гірських територій.

         Крім того, очільниками райрад погоджено проведення спільних засідань Координаційних рад з питань співпраці з головами обʼєднаних територіальних громад, селищних, сільських рад щодо розвитку регіонів.

         По завершенню зустрічі, з метою популяризації здорового способу життя серед посадовців відбувся товариський матч з волейболу між працівниками місцевого самоврядування Вижницького та Путильського районів.