Фахівці Вижницької районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості на чолі з директором Юрієм Никифоряком відвідали Долішньошепітський НВК с. Долішній Шепіт, провівши акцію «Випускник» для учнів випускних класів.

Основна мета заходу-сприяння професійному самовизначенню, формування позитивного ставлення до професій, які користуються попитом на ринку праці, ознайомлення зі світом професій та особливостями ринку праці.

За участю директора школи Неллі Баранюк школярі отримали інформацію про актуальні професії на ринку праці, ознайомилися зі станом сучасного ринку праці, ділилися власними роздумами про подальше професійне майбутнє, аналізували наскільки їх професії є на сьогодні актуальними, виконавши вправу «Барометр професій».

Учні отримали інформацію про всі послуги, які надаються державною службою зайнятості, ознайомилися зі станом сучасного ринку праці, зупинилися на можливостях професійного навчання за сприянням служби зайнятості-центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Фахівці презентували нову веб-базовану платформу для онлайн профорієнтаційного консультування «МОЯ ПРОФЕСІЯ»-консультаційна мережа».Учням запропонували пройти тестування, зіставлене з трьох основних факторів успішного професійного навчання і самореалізації: професійна мотивація, структура інтелекту, психологічні властивості особистості.