Сьогодні, 21 лютого, в залі засідань районної ради відбулося спільне засідання колегій райдержадміністрації та районної ради.

На порядку денному розглянуто 3 питання, зокрема про підсумки виконання місцевих бюджетів району за 2018 рік та заходи щодо їх виконання у 2019 році, про підвищення якості обслуговування громадян з питань пенсійного забезпечення, а також про порядок денний та регламент роботи двадцять сьомої сесії районної ради VІІ скликання.

Доповідаючи з першого питання начальник фінансового управління райдержадміністрації Людмила Кириляк зазначила, що проблемними питаннями наповнення місцевих бюджетів у 2018 році було недостатнє стягнення плати за землю та встановлення занижених ставок податку на нерухоме майно.  Відтак, після ретельного аналізу показників місцевих бюджетів, колегією прийнято рішення, яке передбачає комплекс заходів щодо збільшення доходної частини та економії витрат по місцевих бюджетах.

Начальник Вижницького відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Головного Управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Микола Бойко поінформував, що станом на 01.12.2018 року в установі обслуговується 14 тисяч пенсіонерів. За минулий рік прийнято і опрацьовано 1105 заяв на призначення та перерахунок пенсії. Значна увага приділяється професійності та оперативності  надання послуг, створенню найбільш комфортних умов для відвідувачів, організації належного інформаційного забезпечення. Зокрема практикується надання послуг через дистанційні форми обслуговування, а також використання Веб-порталу ПФУ, SMS-інформування пенсіонерів про зміни в пенсійному законодавстві. А також, в зв’язку зі збільшенням попиту,  ведеться робота щодо переходу на електронні пенсійні посвідчення, що одночасно виконують роль платіжної картки. Після детального вивчення питання прийнято відповідне рішення колегії, яке передбачає ряд заходів, покликаних покращити якість обслуговування громадян з питань пенсійного забезпечення.

Насамкінець колегія затвердила порядок денний та регламент роботи двадцять сьомої сесії районної ради VІІ скликання. З даного питання виступив керуючий справами районної ради Георгій Івоняк, який озвучив пропозиції та зауваження до питань порядку денного, які надійшли після їх опрацювання під час роботи постійних комісій районної ради.