Вчора, 5 березня, до Вижниці з робочим візитом завітала голова Радехівської районної ради Львівської області Марія Климочко.

Під час робочої зустрічі голова районної ради Михайло Андрюк та голова райдержадміністрації Руслан Сенчук розповіли гостям про Вижниччину та сторони ділились досвідом впровадження реформи децентралізації, зокрема, щодо передачі у розпорядження обʼєднаним територіальним громадам частини своїх повноважень стосовно управління обʼєктами спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селища, міст району в системі освіти, культури та медицини. Також, обговорено напрацювання у проектному менеджменті та залученні коштів з державного бюджету та коштів міжнародної технічної допомоги. Зокрема, йшлося про Конкурс конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад.

Відтак, задля розширення і поглиблення дружніх партнерських відносин щодо забезпечення розвитку територіальних громад, було підписано трьохсторонню угоду про взаємодію та співпрацю між Вижницькою районною радою Чернівецької області, Радехівською районною радою Львівської області та громадською організацією « Ми в дії».

Згідно підписаної угоди, сторони розвивають співробітництво у таких галузях:

- промисловості, сільського господарства і торгівлі;

- культури, мистецтв, розвитку туризму і спорту;

- екології та раціонального використання природних ресурсів;

- освіти;

- охорони здоров’я та соціального захисту населення.

Відтак, гості з Львівщини взяли участь у спільному виїзному засіданні Координаційних рад при голові Вижницької районної ради та голові Путильської районної ради з питань місцевого самоврядування.