Вчора, 5 березня, на базі Мигівської сільської ради відбулося спільне виїзне засідання Координаційних рад при голові Вижницької районної ради та голові Путильської районної ради з питань місцевого самоврядування.

Участь у засіданні взяли народний депутат України Іван Рибак, голова Вижницької райдержадміністрації Руслан Сенчук, перший заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області Олександр Айсюк та начальник Вижницького районного сектору управління ДСНС України в Чернівецькій області Олександр Ткач, голови місцевих рад та депутати обох районів.
На засіданні розглянуто ряд важливих питань, які стосуються розвитку гірських регіонів. Зокрема, голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк та голова Путильської районної ради Микола Шевчук провели аналіз роботи органів місцевого самоврядування та виконавчої влади Вижницького і Путильського районів в минулому році та окреслили основні напрямки співпраці у 2019 році. Також, приділено увагу соціально-економічним проблемам гірських територій.

«Економічні, соціальні та екологічні проблеми й шляхи їх вирішення взаємопов'язані. У їх розв'язанні мають взяти участь і органи державної влади і місцевого самоврядування, суб'єкти господарювання, наукові установи, громадські організації та мешканці регіону. Важливим при цьому є використання можливостей транскордонної та міжрегіональної співпраці, яку забезпечуватиме участь у європейських програмах територіальної співпраці. Треба активніше використовувати наявні механізми підтримки розвитку гірських територій через проекти розвитку.» - зауважив в своєму виступі Михайло Андрюк.

Відтак, він розповів про досвід роботи районної ради в напрямку залучення інвестицій, реалізовані проекти та напрацювання в галузі безпеки, де наголосив на важливості розвитку добровільних пожежних частин на гірських територіях. Після чого, очільник представницької влади району спільно з першим заступником начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області Олександром Айсюком та начальником Вижницького районного сектору управління ДСНС України в Чернівецькій області Олександром Ткачем вручили документи та ключі від пожежного автомобіля STAR 266 GBA 4/16 голові Мигівської сілської ради Василю Мудраку, який вдалося отримати в рамках Угоди про співпрацю між Вижницькою районною радою та містом Легіоново (Польща).

Важливим, також, є те, що після обговорення цих питань голови районних рад Вижниччини та Путильщини затвердили свої наміри про співробітництво підписавши Угоду про співпрацю.

Пізніше, сторони поділилися досвідом щодо організації й розвитку фізичної культури, спорту та туризму на території місцевих рад. Інформували з цього приводу Мигівський сільський голова Василь Мудрак та Дихтинецький сільський голова Микола Труфин.

На завершення, директор опорного закладу – Мигівський НВК Іван Кравчук поінформував присутніх про співпрацю органів місцевого самоврядування, навчальних закладів районів у розвитку спортивно-масової роботи та пропаганді здорового способу життя серед школярів та молоді.