Днями, голова районної ради Михайло Андрюк повернувся з Кракова (Польща), де брав участь в V Європейському Конгресі місцевого самоврядування, участь в якому стала можливою завдяки Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна».

Від Вижниччини участь у заході, також, приймав заступник голови Вашківецької міської ради ОТГ Андрій Приймак.

Європейський Конгрес місцевого самоврядування - це платформа для зустрічей місцевих і регіональних лідерів з метою обміну думками щодо державного управління, громадських інституцій та бізнесу. Цьогоріч, учасниками дійства стали понад 2000 осіб з 30-ти країн світу.
Програмою Конгресу було передбачено кілька тематичних секцій, що стосувалися фінансів, економіки, інновацій, суспільства, навколишнього середовища, бізнесу та розвитку регіонів.
Добре, що участь у таких заходах надихає до плідної роботи на місцях та дає можливість розвиватись і знайомитись з цікавими людьми та зав’язувати нові робочі стосунки.
Так, під час участі у Конгресі, Михайло Андрюк мав змогу обмінятися досвідом щодо транскордонної співпраці та залучення інвестицій з Тамашем Заком - бургомістром гміни Андрихув Вадовицького повіту Малопольського воєводства. Зокрема, мова йшла про співпрацю в галузях освіти, культури та безпеки. Очільник представницької влади району розповів про налагоджену співпрацю із повітом Легіоново Мазовецького воєводства та повітом Голдап Вармінсько-Мазурського воєводства (Польща), реалізовані спільні проекти та перспективи співпраці на майбутнє.
Приємно, що зустріч видалась вдалою і польських колег зацікавила позиція роботи самоврядних органів влади Вижниччини. Сподіваємось, це стане хорошим початком на шляху до налагодження нових робочих зв’язків для розвитку Вижниччини.