Ось і завершився XVII Регіональний фестиваль народної творчості «Калинові обереги» в с.Іспас, а разом з ним і перший етап реалізації спільного проекту «Презентація автентичної карпатської кухні як історичного скарбу України та частини кулінарної спадщини Європи», де Вижницька районна рада виступає партнерами Радехівської районної ради Львівської області, ГО «Ми в дії» та Верховинської районної державної адміністрації Івано-Франківської області.

Першим заходом проекту-переможця Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад, який проводиться Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» за фінансової підтримки Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних рад, компанії ДТЕК та ПАТ "Концерн Галнафтогаз", стала участь Радехівських фольклорних колективів, а саме – чоловічого ансамблю «Просвіта» Тетевчиського старостинського округу та жіночого колективу «Кумасі» Бишівського старостинського округу Радехівської ОТГ у XVІI Регіональному фестивалі народної творчості «Калинові обереги», та проведення в рамках фестивалю майстер-класу з приготування автентичних страв місцевої кухні. Також, гості з Львівщини презентували свою традиційну вишивку.

Всі охочі мали змогу записати рецепт та процес приготування «Затертої капусти», що є автентичною стравою Радехівського району, та скуштувати традиційні страви Вижницького району – «Грибну юшку», «Начинку з білої муки», «Капронову начинку» та на десерт посмакувати «Завиванцями» з узваром. А активні відвідувачі презентації, які ще й поділилися своїми рецептами – отримали пам’ятні подарунки від організаторів.

Презентація відбулася за сприяння Вижницької міської ради ОТГ, в рамках угоди про співпрацю між Вижницькими районною та міською радами. Забігаючи трохи на перед, приємно, що ж поміж запланованих результатів реалізації проекту, вдалося досягнути ще одного вагомого результату, а саме – було підписано угоду про співпрацю та взаємодію між Вижницькою міською радою ОТГ та Радехівською міською радою ОТГ. 
Це ще один вагомий крок на шляху до розвитку нашого району.

Вижницька районна рада щиро дякує за сприяння в організації презентації спільного проекту Вижницькій міській раді, особливо старості села Іспас Олексію Гордійчуку, відділу культури райдержадміністрації, аматорським колективам Коритненського та Міліївського сільських будинків народної творчості та дозвілля, приватному підприємцю Наталії Беспаловій та всім хто долучився та допомагав!

Детальнішу інформацію та ще більше фото очікуйте в наступних публікаціях.