Світле та радісне свято Покрова Пресвятої Богородиці - єдине релігійне свято, яке є і загальнодержавним, бо в цей день відзначають ще й День українського козацтва, День захисника України та День створення Української повстанської армії!

Так, 11 жовтня, відбувся традиційний мітинг приурочений Дню захисника України у Вижниці. Він зібрав навколо символічної могили «Борцям за волю України» всіх, чиє серце б’ється в унісон гімну України. Репресовані, ветерани УПА, ветерани АТО, учнівська та студентська молодь, представники влади та громадськості прийшли молитвою згадати всіх полеглих захисників, які не дожили до цього дня та вшанувати живих Героїв, які протягом останніх років боронили нашу землю від агресора.

Після поминальної панахиди, яку провів отець Юрій зі Свято-Дмитріївської церкви о.Рівня,  зі словами подяки та вітань звернулись очільники району та об’єднаної територіальної громади.

"Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, що передалися нам від пращурів. Багато сторінок історії нашої держави є героїчними. Кожна епоха славиться іменами мужніх захисників, які віддали свої життя у боротьбі за незалежність, територіальну цілісність та суверенітет України. Сьогоднішнє свято символізує зв’язок поколінь та давню історичну традицію.

Шановні захисники України! Ви довели, що є достойними нащадками українського козацтва. Щиро бажаю Вам міцного здоров’я, незламного духу та мирного неба!" - у своєму виступі зазначив голова районної ради Михайло Андрюк.

Відтак, захисники отримали почесні відзнаки та вітальні адреси. Зі щемливими словами та спогадами звернулися ветеран АТО та вчитель предмету «Захист Вітчизни» у Вижницькій ЗОШ Петро Ковалюк та голова районного товариства політв’язнів та репресованих Ольга Анич, а Іспаський хор і дует в складі Івана Ковалюка та Тараса Онисим’юка виконали патріотичні пісні.

І поки ведучі заходу Ольга Дроняк та Михайло Ковалюк і всі виступаючі в підніжжі символічної могили висловлювали свої почуття, на її верхівці стояла почесна варта юних патріотів-школярів, які вже сьогодні знають ціну нашій державності та несуть нам надію на мирне завтра...