Перелік письмових ситуаційних завдань для учасників конкурсного відбору на посаду директора Лукавецької ЗОШ І-ІІІ ступенів

1. Чи обмежується граничними розмірами обсяг навчальної та іншої педагогічної роботи, яку може виконувати педагогічний працівник за основним місцем роботи? Надайте обґрунтовану відповідь.

2. У педагогічного працівника Вашого закладу підвищилась ставка заробітної плати тза звання, присвоєного за наслідками атестації. Надайте обґрунтовані відповіді щодо періоду виплати підвищненої заробітної плати за рахунок присвоєння звання, зазначте нормативний акт, що регулює порядок присвоєння звання. У яких випадках переходу працівника з одного закладу до іншого закладу доплата за звання зберігається до чергової атестації?

3. В другій половині травня було прийнято педагогічного працівника на роботу. Надайте обґрунтовану відповідь чи має право директор закладу освіти надати такому працівнику щорічну відпустку повної тривалості?

4. В першому класі Вашого закладу освіти 29 учнів. Батьки 19 учнів даного класу не взахваті від першого вчителя (не подобається методика викладання та підхід до дітей) та бажають його заміни. Які Ваші дії як директора школи. Зазначте алгоритм дій директора для врегулювання даної ситуації?

5. Заступник директора закладу освіти відмовляється виконувати накази та доручення директора закладу освіти з мотивів їх недоцільності. Ваші дії як керівника закладу? Обґрунтуйте відповідь.


6. Директор закладу загальної середньої освіти видав наказ про преміювання без погодження профспілкового комітету. До профспілкового комітету надійшли звернення щодо необ’єктивності в визначенні розміру премії та її розподілу. Чи правомірні дії директора? Обґрунтуйте подальші дії директора в даній ситуації.

7. До Вас як до директора закладу загальної середньої освіти звернувся вчитель, якому стало відомо про те, що учні збиралися втекти з додаткового уроку. Причому вчителеві потрапила до рук записка, у якій вони домовляються піти з уроку й не дуже добре відгукуються про нього. Які Ваші дії як керівника закладу?

8. Вам стало відомо про те, що один з старшокласників Вашого навчального закладу створив сторінку та виклав в своєму блозі компрометуючу інформацію стосовно одного з Ваших педагогічних працівників. Які Ваші дії як директора? Обґрунтуйте відповідь.

9. Вам як директору закладу стало відомо про те, що один з класних керівників навчального закладу проводить збір коштів на закупівлю персонального комп’ютера в клас. Надайте обґрунтовану відповідь які Ваші дії як директора.

10. У Вашій школі у педколективі є вчителі, які є членами профспілки, а є такі, які не є членами профспілки. Чи впливає належність чи неналежність до цієї організації на розподіл навантаження? Чи можна зменшити навантаження вчителю, який до профспілки не належить? Як і де може захистити себе така людина?

11. Чи має право вчитель вимагати ставку більше ніж 18 годин, якщо в школі є спеціаліст з неповним тижневим навантаженням, і кількість його годин становить тільки 6? Обґрунтуйте ваші дії як директора даного закладу.

 

  • Автор:Відділ освіти РДА