07 листопада, новостворена громадська рада при Вижницькій райдержадміністрації провела своє чергове засідання

за участю керівника апарату райдержадміністрації Миколи Фуштея та заступника голови районної ради Сергія Вірсти.

Першочерговим питанням громадськість розглянула питання децентралізації та адмінреформи. Зокрема представники інститутів громадянського суспільства висловили свою стурбованість щодо можливого створення об’єднаного району з центром в м.Сторожинець та надали ряд аргументів, які свідчать про те, що в результаті проведення реформи децентралізації на Буковині має бути створений Карпатський район, до складу якого входитимуть гірські теперішні Вижницький та Путильський райони. В результаті жвавого обговорення члени громадської ради ухвалили рішення про делегування своїх представників для проведення співбесід з громадськістю Путильщини та напрацювання спільного звернення щодо створення Карпатського району з центром в м.Вижниця.

Також одним із наболілих питань є створення музею народної творчості, про що вів мову голова Буковинського осередку національної спілки майстрів народного мистецтва Володимир Ворончак. Дане питання викликало жваве обговорення, але присутні дійшли до єдиного висновку: такий музей на Вижниччині повинен бути створений, про що відповідні звернення від імені громадської ради будуть надіслані до органів обласної та районної влади, а також окремих депутатів та Вижницької міської ради.

Крім того громадська рада взяла до уваги заяву Галини Єреми про неможливість виконання обов’язків секретаря та обрала секретарем дорадчого органу Ірину Клим, а також прийняла рішення до кінця поточного місяця зібрати пропозиції до плану роботи громадської ради на 2020 рік.