7 листопада Чернівецька облдержадміністрація своїм розпорядженням №1067-р затвердила висновок на відповідність Конституції та законам України схвалених проектів рішень Банилівської та Коритненської сільських рад Вижницького району Чернівецької області щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Відповідно до документу проекти рішень відповідають Конституції та законам України, однак об’єднання територіальних громад сіл Банилів, Бережниця (Банилівська сільська рада) та Коритне, Бережонка (Коритненська сільська рада) у Банилівську сільську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром в с.Банилів не передбачено перспективним планом формування територій громад Чернівецької області, затвердженим розпорядженням КМУ від 13.10.2015 р. №1073-р (зі змінами).

 «У разі невідповідності  Перспективному плану, об’єднані територіальні громади не можуть скористатись правом формувати свій бюджет відповідно до Бюджетного кодексу України на плановий бюджетний період з урахуванням особливостей, визначених частиною четвертою статті 67 цього Кодексу. Тобто такі громади не наділяються повноваженнями та ресурсами як міста обласного значення та не переходять на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом», - йдеться в документі.