8 листопада стартував відбір на 2020 рік на Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад. Організатором Конкурсу є Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» у рамках проєкту “Карпатська мережа регіонального розвитку”, що реалізується спільно з Міністерством розвитку громад і територій України, Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською, Чернівецькою ОДА у рамках Програми секторальної підтримки – Підтримка регіональної політики України.

З метою якісної підготовки заявок, сьогодні, 13 листопада в залі засідань Вижницької районної ради відбувся інформаційний семінар з підготовки проектів на Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад.

На семінар були запрошені представники самоврядних органів, об’єднаних територіальних громад, громадських організацій, благодійних організацій та комунальних установ Чернівецької області. Зокрема, на заході були присутні директор Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА Віктор Подорожний, голова Буковинської агенції ініціатив та розвитку Олексій Грушко та представники органів місцевого самоврядування Вижницького, Путильського та Сторожинецького районів.

Відкрив семінар заступник голови Вижницької районної ради Сергій Вірста, який після вітального слова запросив до виступу директора Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА Віктора Подорожного та виконавчу директорку Асоціації “Єврорегіон Карпати – Україна” Галину Литвин.

Пані Галина Литвин провела презентацію проєкту “Карпатська мережа регіонального розвитку” у рамках Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України. Вона розповіла про Конкурс ініціатив карпатських громад та про особливості його проведення в 2020 році. Не оминула увагою і реалізовані за 2 роки дії Конкурсу ініціативи Чернівецької області, а саме Вижницького та Сторожинецького районів.  

А менеджерка АОМС “Єврорегіон Карпати – Україна” Ірина Луцюк розповіла про механізми та інструменти написання проєктних заявок для участі у Конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад.

З деталями Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад можна ознайомитися за посиланням - http://ekarpaty.com