Сьогодні, 21 листопада, відзначаючи День Гідності та Свободи у Вижниці, ми вкотре пригадали ці історичні події, вшанували тих, хто своїми вчинками утверджує незалежність України та в молитві пом’янули тих військових району, хто віддав життя, боронячи нашу державу від агресора.

Шоста річниця Революції Гідності та 15 річниця Помаранчевої Революції... Ці події назавжди змінили громадян незалежної Української держави і дали зрозуміти всьому світу: свобода та гідність для нас понад усе.

Із вітаннями та словами подяки до присутніх звернулися заступник голови районної ради Сергій Вірста та в.о. голови райдержадміністрації Юрій Татарин.

Волонтерам Василю Мендришорі та Олександру Попадюку вручено ювілейні відзнаки Чернівецької облдержадміністрації «100 років Буковинському віче».

З патріотичними піснями висупили переможці та учасники ІV   відкритого фестивалю патріотичної пісні «Переможемо з піснею» імені Павла Лейби, який нащодавно відбувся в Берегометі.

Спогадами про буремні революційні події 2013-2014 років поділилась їхня очевидиця та учасниця Марія Швейко, відтак зачитавши власний вірш, який сколихнув увесь зал.

Ведучі заходу – заслужений працівник культури України, директор Вижницького РБНТД Михайло Ковалюк та художній керівник Вижницького РБНТД Ольга Дроняк – озвучили імена Героїв Вижниччини, які загинули в неоголошеній гібридній війні та закликали присутніх у хвилині мовчання схилити голови у молитві за спокій їхніх душ.

Насамкінець спільне багатоголосе виконання Гімну України ще раз засвідчило, що наші цінності – Гідність та Свободу – ніхто і ніколи не зможе в нас забрати і ми готові боронити їх до останнього подиху.