Станом на 22:30 год. 07.04.2020 року у Вижницькому районі зареєстровано 5 нових випадків інфікування коронавірусною інфекцією.

Таким чином, кількість інфікованих в районі складає 16 осіб:

- м.Вижниця – 2 особи;

- м.Вашківці – 2 особи (1 летальний випадок);

- с.Мілієве - 7 осіб (3 нововиявлені);

- с.Іспас – 2 особи;

- с.Банилів - 1 особа (швидкий тест);

- смт.Берегомет – 1 особа (нововиявлена);

- с.Замостя - 1 особа (нововиявлена).

За даними Лариси Гулей – лікаря-епідеміолога Вижницького району загалом до Вижницької міжрайонної філії ДУ «ЧОЛЦМОЗУ» надійшло 37 екстрених повідомлень про підозру на COVID-19.

В даних осіб проведено забір біологічного матеріалу на аналіз. 14 зразків знаходяться на дослідженні у лабораторному центрі.

Загалом з Вижницького району госпіталізовано 14 осіб, з яких: 5 осіб у стані середньої важкості з підтвердженим діагнозом та 9 осіб з підозрою на інфікування COVID-19.

Нагадуємо, що з 06.04.2020 року в Україні діють нові карантинні обмежування:

- Людям тимчасово заборонили переміщатися групами більш ніж по двоє осіб. Винятки - службова необхідність та супровід дітей.

- Дітям до 14 років заборонено перебувати в громадських місцях без супроводу повнолітніх.

- На вулицю відтепер можна виходити лише з документами, які посвідчують особу.

- Заборонено перебувати без медичної маски чи респіратора в громадських місцях. Водночас дозволено носити маску, виготовлену самостійно.

- Самоізолюватися віднині зобов'язані не лише інфіковані коронавірусом люди, які не потребують госпіталізації, але й ті, хто контактував з ними, та усі люди віком 60 та більше років. Винятки зробили лише для людей, яким немає кому допомогти. Таким особам дозволяється відвідувати магазини та аптеки на відстані не більше ніж два кілометри від місця самоізоляції, за умови використання респіраторів або захисних масок.

Шановні жителі Вижниччини! Під час карантину, по можливості, залишайтеся вдома! Подбайте про себе та про літніх родичів!

 

Щоб наочно побачити масштаби поширення коронавірусної інфекції у Вижницькому районі, ми підготували для вас діаграму з динамікою поширення COVID-19, згідно відомих даних станом на вечір 07.04.2020 року.