На виконання доручення Президента України, 19 серпня, у Вижниці спільний виїзний прийом громадян провели голова Чернівецької обласної державної адміністраціії Сергій Осачук, перший заступник прокурора Чернівецької області Віктор Тимчук, начальник Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області Віталій Монастирецький, в.о. начальника головного Управління Національної поліції України в Чернівецькій області Олександр Чубей.

29 жителів району звернулося до посадовців зі своїми проблемними питаннями, деякі з яких вже роками не знаходять вирішення. Звернення людей здебільшого стосувалися побутових проблем, незаконного видобування гравію на території району та питань щодо діяльності релігійних громад. Також люди цікавилися процесом запровадження реформи децентралізації на Буковині.

Всі питання, які порушені під час цього спільного виїзного прийому громадян взяті на контроль, а заявників повідомлять про результати розгляду відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

Крім того, губернатор спільно з головою райдержадміністрації Михайлом Чорнеєм, головою районної ради Михайлом Андрюком та Вижницький міським головою Олексієм Чепілем оглянули новозбудоване приміщення амбулаторії, яку планують відкрити для відвідувачів уже в жовтні цього року. Відвідали інклюзивно-ресурсний центр Вижницької районної ради. Тут 28 липня встановили універсальну клітку для кінезіотерапії та розвантажувальну систему реабілітації «Павук». Реабілітолог Андрій розповів, що ця система допоможе дітям з інвалідністю краще розвинути фізичні можливості та бути самостійнішими в побуті. В свою чергу очільник області пообіцяв, що посприяє підвищенню за кордоном кваліфікації фахівців, які працюватимуть в цьому напрямку.

Також, біля приміщення та в холі адмінбудинку Вижницької райради було розгорнуто виставку творчих робіт студентів Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка. Відвідувачі, які записались на виїзний прийом громадян, очікуючи своєї черги, могли споглядати картини та мистецькі експозиції молодих художників.

 

Джерело: Вижницька РДА