Протягом 6-7 жовтня у м.Трускавець відбувався Форум Карпатського Єврорегіону «Карпати -2030». Як ми повідомляли раніше, тоді очільник Вижницької районної ради Михайло Андрюк підписав декларації про партнерство для спільної підготовки і реалізації проекту "Живий музей Карпат" між Львівською обласною радою, Вижницькою, Сколівською районними радами, Колочавською сільською радою та Асоціацією ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА".

‼️Завдяки активній діяльності команди Асоціації «Єврорегіон Карпати — Україна», даний проект подано на конкурс Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.

Його метою є підвищення конкурентоспроможності туристичної галузі регіону Українських Карпат шляхом розбудови туристичної інфраструктури і забезпечення стратегічного планування розвитку туризму в пілотних громадах з використанням наявного потенціалу історико-культурної та природної спадщини.

⚠️Варто зазначити, що у разі визнання цього проекту переможцем конкурсу - стане можливим проведення капітального ремонту будівлі по вул. Небесної Сотні,5 в м.Вижниця під арт-центр Карпатської культури, для якого наразі розробляється проектно-кошторисна документація в рамках проекту «Підготовка проектної документації для створення арт-центру на Вижниччині», який реалізується Вижницькою районною радою у рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яку реалізує Асоціація “Єврорегіон Карпати - Україна” в межах проєкту “Карпатська мережа регіонального розвитку” спільно з Міністерством розвитку громад і територій України, Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями та фінансується за кошти Державного бюджету України, отриманих на фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.

?Тому з нетерпінням очікуємо на результати конкурсного відбору секторальної бюджетної підтримки ЄС, ‼️щиро дякуємо команді Асоціації за допомогу та підтримку, віримо в успіх нашого проекту!

На фото - мометн підписання декларацій про партнерство для підготовки та реалізації проекту

#карпатські_ініціативи_в_дії
#спільно_для_розвитку_Карпат