Сьогодні, 26 листопада, відбулося засідання першої сесії Вижницької районної ради VIII скликання. До складу нового скликання райради обрано 38 депутатів від 7 політичних партій, які представлятимуть інтереси жителів Вижницького та Путильського районів, а також Брусницької ОТГ з Кіцманщини.

 На засідання були запрошені керівники Вижницької та Путильської районних рад VII скликання, районних державних адміністрацій, голови об’єднаних територіальних громад двох районів, керівники установ та організацій району, силових структур, політичних партій тощо.

Представники районної виборчої комісії озвучили результати виборів до Вижницької районної ради та затвердили персональний склад тимчасової президії. Відтак, керуючись регламентом роботи районної ради попереднього скликання, було затверджено секретаріат та лічильну комісію сесії й обрано їх голів та секретарів.

На посаду голови Вижницької районної ради VIII скликання, було висунуто дві кандидатури від політичних сил «Єдина Альтернатива» та «За майбутнє». Після виступів кандидатів, шляхом проведення таємного голосування, головою райради обрано Андрюка Михайла Івановича, депутата райради від партії «Єдина Альтернатива». І за його пропозицією, також шляхом проведення таємного голосування, обрано заступника голови райради. Ним став Вірста Сергій Дмитрович, депутат від районної партійної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

На закінчення сесії, прийнято пропозицію до наступного пленарного засідання сесії районної ради опрацювати пропозиції щодо персонального складу постійних комісій районної ради, функцій та повноважень постійних комісій та Регламенту районної ради VIІI скликання.