Вчора, 25 квітня, на базі Вижницького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану відбувся семінар-навчання начальників відділів ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області.

Учасників семінару привітали голова райдержадміністрації Руслан Сенчук, виконуючий обов’язки начальника Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Іван Гринюк та начальник Вижницького районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Чернівецькій області Людмила Матіос.
Під час семінару були підбиті підсумки роботи у сфері державної реєстрації актів цивільного стану по пілотних проектах за 2017 рік та І квартал 2018 року.
Про проведену роботу на території Вижницького району інформувала Людмила Матіос. У своєму виступі вона зазначила, що районна влада всіляко сприяє роботі районного відділу ДРАЦС. Зокрема, вона пригадала про спільне виїзне засідання Координаційної ради при голові районної ради та семінару-навчання працівників органів місцевого самоврядування з питань ДРАЦС на базі Лукавецької сільської ради, що відбулось 8 лютого поточного року.
По завершенню пленарного засідання учасники семінару відвідали музей Вижницького коледжу прикладного мистецтва та взяли участь у виїзній церемонії урочистого обряду державної реєстрації шлюбу.
Молодята з Вижниці стали тисячною парою, яка одружилася за проектом «Шлюб за добу» у Чернівецькій області.
Історія кохання Марти і Костянтина розпочалася 10 років тому. Їх познайомили друзі, відтоді – вони разом. Закохані кажуть, їхні почуття перевірені часом.
«Послуга Міністерства юстиції «Шлюб за добу» - одна з найпопулярніших серед буковинців. На Вижниччині це десята пара молодят, яка одружується таким способом. Загалом же шлюби за такою процедурою укладають у Чернівцях, Хотині та Вижниці. Це швидко і зручно, особливо коли молодята мають небагато часу», - зазначає в. о. начальника Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Іван Гринюк.
Присутні привітали подружжя Дудка і побажали добробуту, щастя та миру ще одній новій буковинській родині.