Субсидія не призначається, якщо члени сімей, які зареєстровані за місцем проживання отримувачів субсидій або особи, які фактично проживають в даному домогосподарстві протягом останніх 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, здійснили купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, транспортного засобу (механізму), будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатили послуги (одноразово) з будівництва, ремонту квартири (будинку) або автомобіля, транспортного засобу (механізму), телефонного (в тому числі мобільного) зв'язку на суму, яка на дату купівлі перевищує 50 тис. гривень. Також не слід забувати про майно та земельні ділянки які здані в оренду.

У разі зміни доходів, складу сім'ї, заявник у місячний термін повинен повідомити про це орган, який призначив субсидію або соціальну допомогу для здійснення перерахунку даної допомоги та субсидії, про результат якого заявник повідомляється письмово.
Якщо під час перевірки контролюючими органами буде виявлена заздалегідь надана неправдива або неповна інформація, яка була вказана в декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням соціальних виплат і субсидії, надання соціальних виплат і субсидії припиняється. Надмірно виплачені суми необхідно буде повернути в державний бюджет. Також, сім'я втрачає право на звернення для отриманням Державної соціальної допомоги строком на 6 місяців, а субсидій строком на 1 рік. Якщо громадяни добровільно не повертають надмірно виплачену суму субсидії чи соціальної допомоги, утримання переплати буде стягнуто у судовому порядку.

Увага! Громадянин несе відповідальність за надані відомості про доходи та майно, які впливають або можуть вплинути на встановлення права щодо призначення субсидії і соціальних виплат та на визначення їх розміру. Тому будьте уважними при заповненні заяв та декларацій, які подаються до органів соціального захисту або зверніться за допомогою до фахівців.

У разі виникнення додаткових питань, звертайтесь до соціальних працівників при місцевих радах та управління соціального захисту населення Вижницької РДА, або до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Вижниця, вул. Українська, буд.100Б, тел. (0230)-23158 та Путильського бюро правової допомоги за адресою: смт. Путила, вул. Українська, 178, тел (0238) 2-13-33.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).