Вчора, 23 березня, в сесійному залі районної ради відбулося засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Вижницької районної ради.

Розпочали засідання голова Вижницької районної ради – голова координаційної ради Михайло Андрюк та голова Вижницької райдержадміністрації Михайло Чорней з вітальних слів та сподіваннями на плідну працю.

Михайло Андрюк, поінформував присутніх про роль координаційної ради та організацію її діяльності на період роботи восьмого скликання Вижницької районної ради.

Відтак, перейшли до обговорення основних питань порядку денного: про розвиток культури Вижницького району та перспективи створення бренду Вижницького району, як єдиного представника Буковинської Гуцульщини та про розвиток фізичної культури та спорту у Вижницькому районі.

Приємно, що підняття таких важливих тем знайшло підтримку не тільки серед органів виконавчої влади, а й серед голів територіальних громад району, депутатів обласної та районної рад.

Під час конструктивного діалогу, було напрацьовано дорожню карту розвитку даних галузей не тільки на рівні громад, а й на рівні району. Також, багатьма головами громад надано конкретні пропозиції для спільної діяльності в даних напрямках.

З усіх питань прийнято відповідні рішення.

 

Довідково:

Координаційна рада є дорадчо-консультативним органом і діє при голові Вижницької районної ради на громадських засадах.

Керується у своїй діяльності Конституцією України, Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, іншими законодавчими актами України та Положенням про координаційну раду.

Утворена розпорядженням голови Вижницької районної ради №10 від 09 лютого 2021 року.