Яким має бути ліс майбутнього, добре усвідомлюють фахівці Берегометського лісомисливського господарства, відтак все більше уваги приділяють створенню високопродуктивних насаджень та забезпеченню якісної лісонасіннєвої бази.

Днями тут закладено чергову клонову плантацію, яка в майбутньому має забезпечити підприємство якісним насінням, з покращеними генетичними властивостями.

Участь у висадженні нового лісу взяв голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк.

На території Вашківецького лісництва, що входить до складу ДП «Берегометське лісомисливське господарство», на площі в 3 гектари висаджено 621 саджанець маловідомої широкому загалу хвойної рослини - псевдотсуги Мензеса, або ж як ще її називають дугласія.

Посадковий матеріал лісівники придбали у своїх колег з Франківщини.

Це швидкоростуча, світлолюбива рослина і не досить вибаглива до родючості ґрунту. Водночас фахівці відзначають високопродуктивність насаджень дугласії – запас деревини може досягати до тисячі кубічних метрів з одного гектара.

Варто також додати, що в цьому ж лісництві щороку заготовляють для власних потреб та реалізовують сортове насіння у подібній клоновій плантації модрини європейської, що закладена була у 2006 році.

  • Джерело: Пресслужба Чернівецького ОУЛМГ