29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.
За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинули, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 – потрапили у полон.
Це велика трагедія для українського народу, про яку ми не повинні забувати!
 
З цієї нагоди, в адміністративній будівлі Вижницької районної ради біля меморіального стенду пам`яті загиблим героям Вижниччини, які були учасниками АТО на сході нашої держави, за участю голови районної ради Михайла Андрюка, голови районної державної адміністрації Михайла Чорнея,  першого заступника голови районної державної адміністрації Миколи Федорощака відбулась молебень на знак вшанування пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 
 
Пам'ятаємо...
Герої не вмирають...
  • Автор:Вижницька районна рада
  • Джерело: Вижницька РДА