Вчора, 21 вересня, у стінах Агенції регіонального розвитку відбулася зустріч з переможцями Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад – 2021 2.0, що реалізує Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» у партнерстві з Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською, Чернівецькою обласними радами.

Участь у заході взяли голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко, перший заступник голови обласної ради Микола Гуйтор, керівник Агенції регіонального розвитку Чернівецької області Олексій Грушко та переможці.

Присутні обговорювали подальшу реалізацію проєктів.

Олексій Бойко від імені обласної ради урочисто привітав переможців конкурсу та вручив їм сертифікати.

Так, на фінансування проєктів-переможців у Чернівецькій області з обласного бюджету буде направлено 2,039 млн грн, а близько 602 тис. грн буде забезпечено у вигляді співфінансування з місцевих бюджетів.

10 проєктів будуть реалізовані за напрямками збереження історико-культурної та природної спадщини, розвитку спорту та підвищення рівня безпеки громад.

Нагадаємо, що Вижницька районна рада виступає партнером Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. Василя Шкрібляка, і в рамках даного Конкурсу, спільно з навчальним закладом реалізовуватиме проект «Облаштування волейбольного поля та благоустрій для студмістечка».

Організатори конкурсу до кінця поточного року забезпечуватимуть консультаційну допомогу та контролюватимуть процеси виконання проєктів.

Детальніше ознайомитися з проєктами-переможцями можна за посиланням:

http://oblrada.cv.ua/news/71316/