Під керівництвом голови районної ради Михайла Андрюка відбулося засідання дев’ятої сесії Вижницької районної ради VIII скликання.

Перед початком роботи сесії Михайло Андрюк озвучив перелік запрошених на засідання сесії та нагадав присутнім про карантинні обмеження, які діють на території нашої області.

Відтак, на порядок денний було винесено 14 питань, більшість з яких стосувалися комунального майна, та питання «різне», де розглядалися звернення до керівництва області та держави, запити депутатів районної ради.

В роботі сесії прийняли участь голова районної державної адміністрації Михайло Чорней, депутати Чернівецької обласної ради Іван Шевчук та Анатолій Іліщук, голови територіальних громад Вижницького району, керівники служб та установ району.

Так, за підсумками роботи сесії, було затверджено звіт керівника Вижницької окружної прокуратури про проведену роботу на основних напрямках прокурорської діяльності впродовж І-го півріччя 2021 року, внесено зміни до Статутів комунальних установ районної ради, вчергове переглянуто структуру та чисельність штату виконавчого апарату Вижницької  районної ради, прийнято ряд важливих звернень, зокрема, щодо збереження районних рад в системі органів місцевого самоврядування та щодо зниження тарифів на комунальні послуги для населення й бюджетних установ.

Неабиякого резонансу набули обговорення в питанню «різне» звернень Банилівської сільської ради щодо відновлення газопостачання у шести населених пунктах району через зруйнований повінню 2020 року газопровід «Джурів-Банилів». Після довгих дискусій депутати дійшли згоди вчергове направити звернення до керівництва держави та області з проханням відновити даний газопровід та не закривати засідання сесії районної ради, а продовжити його 19 жовтня біля РГК «Чернівцігаз».