17 жовтня на відкритому міні-футбольному майданчику з штучним покриттям села Іспас Вижницької територіальної громади відбувся І турнір з міні-футболу серед учасників АТО (ООС) та учасників бойових дій присвячений до Дня захисників та захисниць України.

Організаторами змагань виступили Асоціація футболу Вижницького району та Вижницька районна рада, а безпосередню підготовку до проведення турніру було покладено на Іспаський старостат Вижницької ТГ.
 
Відтак участь у Турнірі взяли три збірні команди територіальних громад Вижниччини – Вижницької, Берегометської та Банилівської. За підсумками ігор І місце виборола команда Вижницької територіальної громади, ІІ місце посіла збірна Банилівської ТГ, і почесне ІІІ місце отримала команда учасників АТО Берегометської територіальної громади, всі команди та учасники були нагороджені відповідними кубками та медалями.
 
Крім того, в рамках Турніру, було визначено «кращого гравця». Ним став учасник збірної Вижницької ТГ, ветеран АТО - Іван Герецун. 
 
Варто зазначити, що Іван Герецун є членом збірної команди України Invictus Games-Ігри Нескорених (міжнародні спортивні ігри, які визначають роль збройних сил у нашому світі) та збірної команди України Warrior Games (адаптивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки).
 
Побували на Турнірі й привітали його учасників голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк, народний депутат України Максим Заремський, староста села Іспас Олексій Гордійчук, а гарний настрій всім забезпечували працівники Іспаського СБНТД.
 
Вижницька районна рада висловлює щиру подяку Іспаському старостинському округу Вижницької ТГ, а особливо старості села Олексію Гордійчуку за належну підготовку та допомогу в проведенні І районного турніру з міні-футболу серед учасників АТО (ООС) та учасників бойових дій.