Реалізація проєкту «Модернізація Музею старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини»*, що є переможцем Конкурсу підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, триває вже три місяці і за цей час партнерським організаціям вдалося чимало зробити.

Так, нагадаємо, що Вижницьким фаховим коледжем мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка вже здійснено заміну вікон в приміщенні музею, проведено реконструкцію сходів й встановлено пандус та придбано нові вхідні двері, які будуть встановлені найближчим часом. А громадською організацією "Волонтери Вижниці" вже здано проміжний фінансовий звіт щодо реалізації проекту.
 
Також, як ми повідомляли раніше, в ході проведення інвентаризації музейних експонатів, задля доступності експозиції для маломобільних груп населення, командою проекту, було вирішено розширити експозицію музею, розмістивши її частину на першому поверсі.
 
Таким чином, під керівництвом завідувачки музею Марії Козубовської, розпочато проведення косметичного ремонту в приміщенні музею. Наразі з трьох музейних кімнат на другому поверсі винесено всі експонати та вже пофарбовано стіни й частково підлогу.
 
Командою проекту вже відібрано постачальників музейного обладнання, а саме: вітрин для дрібних експонатів; галерейної системи освітлення; сенсорної інформаційної панелі та кондиціонеру. Наразі ведуться переговорні процедури щодо підписання відповідних угод.
 
Все це дозволить побудувати нову осучаснену експозицію музею з відповідним тематичним зонування музейних експонатів, хорошим оглядом та освітленням.
____________________________________
* Проект «Модернізація Музею старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини», впроваджується у рамках проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку», що реалізується спільно Міністерством розвитку громад та територій України, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями та Асоціацією ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" і фінансується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримки регіональної політики України.