Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко спільно з заступниками Миколою Гуйтором та Михайлом Павлюком, а також з директором Агенції регіонального розвитку Олексієм Грушко та секретаркою Ради громад Юлією Грицку-Андрієш провели спільне засідання з очільниками територіальних громад області.

Під час Ради громад області вони обговорили низку важливих питань. Зокрема, ситуацію щодо COVID-19. Під час засідання було зазначено, що наразі в Чернівецькій області відзначають зниження захворюваності COVID-19 на 48%.
 
Заслухавши інформацію щодо поширення коронавірусної інфекції від очільниці Чернівецького обласного лабораторного центру Наталії Гопко, керівники облради поцікавилося, як Чернівецька обласна рада може сприяти подальшому поліпшенню ситуації з захворюваністю. Також вони пообіцяли всебічну підтримку та регулярну роботу спільно з представниками територіальних громад, аби запобігти можливому подальшому поширенню хвороби.
 
Відтак під час розгляду питання щодо реорганізації лісового господарства області начальник відділу лісового господарства та мисливства Володимир Пилип’юк розповів, що процес зміни посприяв тому, що за рахунок укрупнення лісгоспів, їхня кількість скоротилася з 14 до 4. Це своєю чергою посприяло більш рівномірному розподілу ресурсів.
 
Насамкінець керівництво облради та громад Буковини обговорили фінансування з Державного фонду регіонального розвитку на наступний рік та залучення позабюджетних коштів для соціально-економічного розвитку громад.
 
Зокрема, Олексій Грушко зазначив, що цьогоріч свої проекти регіонального розвитку подали 29 з 52 громад області. Це показник є вищим за минулорічний. Проте, в Чернівецькій обласній раді не будуть обмежуватися показниками цього року та прагнутимуть, аби наступного року свої проекти подали всі громади краю.
 
  • Джерело: Чернівецька обласна рада