Протягом 17-20 листопада, на запрошення голови Калуської районної ради Михайла Лаврова, голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк відвідав з навчальним візитом Опольський повіт (Республіка Польща).

В Україні щойно відбулася адміністративна реформа, внаслідок якої змінилися не лише межі місцевих рад, а й їхні компетенції та завдання. Звідси й інтерес до того, як польські посадовці діяли одразу після проведення реформи у них.

         Так, під час візиту голови районних рад Михайло Андрюк та Михайло Лаврів зустрілися із старостою Опольського повіту Генриком Лаквою та старостою Кендзежин-Козлінського повіту Павлом Маселком і його заступником Юзефом Гісманом.

         Так, було плідно обговорено досвід діяльності польських самоврядних органів в процесі проведення реформи, особливості формування бюджету повіту, фінансування галузей освіти, медицини та культури. Також, особливу увагу звернули на участь повітових рад в реалізації проектів.

         Михайло Андрюк, принагідно, поділився досвідом реалізації проектів в галузях історико-культурної спадщини та безпеки, які впроваджувалися Вижницькою районною радою в партнерстві з колегами Голдапського повіту та міста Легіоново (Республіка Польща).

         Приємним стало те, що досвід діяльності Вижницької районної ради в проектному менеджменті та міжнародній співпраці зацікавив старосту Кендзежин-Козлінського повіту Павла Маселка.

Не можна виключати, що налагодження тіснішої співпраці завершиться підписанням угоди про партнерство між Кендзежин-Козлінською повітовою та Вижницькою районною радами.