На запрошення Вижницького міського голови Олексія Чепіля, заступник голови Вижницької районної ради взяв участь в урочистостях з нагоди відзначення Дня Соборності України та 103-ї річниці проголошення Акту Злуки (об’єднання) українських земель, що був засвідчений Універсалом про об’єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну.

Дата 22 січня є надважливою для українців, адже у цей день ставалися доленосні для нашого народу події: 22 січня 1918 р. - IV Універсал Центральної Ради проголосив УНР «самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу», а виконавчий орган, Генеральний Секретаріат — Радою Народних Міністрів. Він замінив постійну армію міліцією, доручив провести вибори народних рад — волосних, повітових і місцевих, доручив Раді Народних Міністрів продовжувати розпочаті переговори з Центральними державами і довести до підписання миру; закликав усіх громадян УНР до боротьби з більшовиками.

Також слід згадати, що 21 січня 1990 року живий ланцюг, утворений сотнями тисяч людей, з’єднав Київ та Львів на пам’ять про Акт Злуки. Офіційно – 400 тисяч, неофіційно - близько 4 мільйонів наших співгромадян.

Тому День Соборності – це нагадування для всіх українців про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а сила народу в єдності людей. І особливо тепер нам слід про це пам’ятати!!!