Цей фестиваль, який став вже традиційним, зібрав у Іспасі 28 травня майстрів декоративно-прикладного мистецтва з усієї Буковини та Гуцульщини. Крім демонстрації та продажу власних виробів ткацтва, лозоплетіння та коренепластики, художньої вишивки та різьби по дереву, творчі родини демонстрували своє мистецтво у музиці і танцях.

Про своє сприяння та увагу до відродження народного мистецтва заявив голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк. Він підкреслив, що основною ідеєю фестивалю є відродження народного мистецтва через родинне виховання, адже саме в родинні зберігаються, розвиваються та примножуються витоки національно-культурного розвитку.
В свою чергу, голова Вижницької райдержадміністрації Руслан Сенчук подякував організаторам та засновникам фестивалю та зауважив, що це свято об’єднує митців Буковини і популяризує народні звичаї і традиції. «Вижницький край має славні традиції, відомих майстрів та співаків, композиторів і районна влада буде сприяти розвитку культури та мистецтва.» - сказав він.
Фестиваль має на меті популяризувати традиційні народні мистецтва Гуцульщини, пропагувати та відроджувати народні традиції та ремесла, розвивати дослідницьку та пошукову роботу з вивчення витоків народних мистецтв гуцульського краю, художньої творчості вокалістів, ознайомлювати з секретами приготування старовинних традиційних страв нашого краю.

Зі святом народної творчості присутніх привітали голова Вижницької міської ОТГ Олексій Чепіль, в.о. старости с. Іспас Олексій Гордійчук, засновник та почесний директор фестивалю, мати-героїня, вчителька Іспаської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М. Марфієвича Марія Корсун.

На фестиваль завітали також народний депутат України Василь Амельченко, заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька, голова районного Товариства «Гуцульщина» Василь Марчук, директор учбово-методичного центру культури Буковини,заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк. Вони висловили подяку організаторам заходу, засновнику фестивалю – Марії Корсун та побажали всім миру, міцного здоров’я, а фестивалю – процвітання.
Гарний настрій присутнім дарували виступи вихованців Іспаської школи мистецтв та Іспаського чоловічого хору, а також, виступи гостей фестивалю: ансамблю пісні і танцю «Лодзь», Польща; фольклорного колективу «Любисток» с.Кайтанівка, Черкаська обл.; вокального дуету Наталії та Віктора Стець; Олесі Горової; Альфонсо Олівера, Італія; дуету «Мелос», смт.Глибока.
Всі охочі мали змогу оглянути виставку декоративно-прикладного мистецтва юних обдарувань та їх наставників, народних умільців, учителів, а також посмакувати традиційними гуцульськими стравами.
Насамкінець підбито підсумки фестивалю, який проходив у різних номінаціях – декоративно-прикладне мистецтво, демонстрація кращих дослідницьких робіт, родзинки гуцульської кухні, майстер-клас, показ моделей одягу створених за народними мотивами, театралізоване дійство, виступи кращих фольклорних колективів та переможців конкурсів художньої самодіяльності, які охоплювали як дорослих так і зовсім юних талановитих його учасників.