Сьогодні, 13 червня, голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук провів робочу нараду з питань організації у Вижницькому районі заходів з нагоди 22-ї річниці Конституції України. Участь у засіданні взяв заступник голови районної ради Сергій Вірста.

Відповідно до Указу Президента України «Про відзначення 22-ї річниці Конституції України», розпорядження Чернівецької обласної адміністрації від 07 червня №524-р «Про відзначення у Чернівецькій області 22-ї річниці Конституції України» та розпорядження Вижницької райдержадміністрації від 30 травня №146 «Про відзначення у Вижницькому районі 22-ї річниці Конституції України» заплановано провести низку заходів для відзначення державного свята. Так, 28 червня у Вижниці та населених пунктах відбудеться покладання квітів до пам’ятників Шевченку, громадсько-політичним діячам, церемонії підняття Державного Прапора України.

Напередодні державного свята, 27 червня о 14-ій годині в районному будинку народної творчості та дозвілля відбудуться спільні урочистості та концерт з нагоди відзначення 100-річчя запровадження державної служби та 22-ї річниці Конституції України за участю громадських діячів, депутатів місцевих рад, представників виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Крім того, як поінформувала начальник відділу культури районної державної адміністрації Наталія Додяк, у районі заходи до Дня Конституції триватимуть впродовж червня. Так, у селі Карапчів відбудеться свято родинної пісні «Співоче поле», у бібліотеках району розгорнуто тематичні виставки архівних документів, присвячених історії українського державотворення та питанням сучасного розвитку Української держави.

Також у стаціонарних таборах району заплановано провести вікторини на знання Конституції України, години спілкування та диспути на відповідну тематику.

У кінотеатрі імені Т.Шевченка у Вижниці відбудеться тематичний показ документальних фільмів про історію українського державотворення.