У цей день ми відзначаємо два важливих свята - проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель.
105 років тому, 22 січня, українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку, а рівно через рік відбувся Акт злуки УНР і ЗУНР.
 
"Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України - Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка.", - говорилося в універсалі.
 
Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. Нині, коли російська федерація знову прагне знищити українську державність і окупувати нашу землю, соборність є передумовою успіху нашого опору зовнішній агресії.
 
Цей день нагадує нам про важливість незалежності та єдності нашої держави. Соборність України – це не лише про історію, це про наше сьогодення і майбутнє!
 
Тож щиро вітаю з Днем Соборності України і побажати від душі хочу єдиного духу народу, великої сили і могутності, міцної дружби і братньої допомоги, взаємоповаги і розуміння, вірних цілей і високих прагнень, одного чистого і мирного неба на всіх.
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк