Традиційно День медичного працівника відзначається в третю неділю червня. Цього року свято припало на 17 червня. Це свято не тільки лікарів, але також медсестер, фельдшерів, лаборантів, санітарів і всіх тих, хто так чи інакше пов’язаний з медициною.

Додамо, що існує також Міжнародний день лікаря, який святкують у перший понеділок жовтня.
Традиційно напередодні Дня медика у Вижницькому районі проходять урочисті заходи, а також нагородження представників професії, що особливо відзначилися.
Сьогодні 15 червня, у КУ «Вижницька ЦРЛ» відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня медичного працівника.
На свято завітали голова районної ради Михайло Андрюк та голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук.
«Приємно відзначити, що медичні працівники району, в умовах сьогодення, намагаються не знижувати обсягів і якості медичної допомоги, працюють над освоєнням нових ефективних засобів лікування й профілактики захворювань. Завдяки Вам галузь охорони здоров’я району гідно виконує свої функції. І в цьому заслуга кожного лікаря, медичної сестри, санітарки. Тому, що без кваліфікованих фахівців своєї справи, без відданих медицині людей, вирішити завдання збереження і зміцнення здоров’я населення району неможливо.» - у своєму виступі зазначив Михайло Андрюк.
Як повідомили у головному медичному закладі району, минулого тижня у палаці «Академічний» м.Чернівці відбувся XVIII конкурс «Краща медична сестра області-2018». Після двох етапів перевірки теоретичних знань і практичних умінь, учасниці демонстрували журі та численним глядачам власні таланти. Своїми виступами всі 13-ть учасниць конкурсу підтвердили справедливість назви останнього етапу обласного конкурсу – «Талановита людина – талановита в усьому». Їхнім голосам і хореографічним умінням цілком могли позаздрити професіонали.
Вижницький район на даному конкурсі гідно представила медична сестра-анестезист КУ «Вижницька ЦРЛ» Леся Андрюк.